Tällä reseptillä voit leipoa helposti proteiinia myös leipään!
6-8 annosta, 15-30 min.
Tarvitset:
- 3 kypsää banaania
- 2 rkl kookosöljyä
- 1 tl vaniljajauhetta
- 110 ml WhitePRO ™ -munanvalkuaista
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 50 g pähkinöitä
- 150 g täysjyvävehnäjauhoja tai riisijauhoja
- 50 g tummaa, hienonnettua suklaata
- Hieman suolaa
Tee näin:
1. Soseuta banaanit.
2. Sulata kookosöljy.
3. Sekoita banaanimurska ja kookosöljy sekä lisää munavalkuainen.
4. Lisää leivinjauhe, jauhot, suola, vaniljasokeri, kaneli sekä pähkinät seokseen ja sekoita hyvin.
5. Rouhi suklaa ja lisää lopuksi seokseen.
6. Muotoile taikina ruisleivän muotoiseksi ja paista 180 °C:ssa noin 40 minuuttia.
Vinkki!
Banaannileipä maistuu parhaalle, kun annat sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Ravintoarvo per 100 g | Per annos |
883 kJ/210 kcal 6 g proteiinia 5 g rasvaa 16 g hiilihydraattia 0,4 g suolaa | 6 g proteiinia 201 kcal |