Koko perhe ihastuu tähän uudenlaiseen burgeriin!
1 annos, 30-45 min.
Tarvitset:
Sämpylät
- 1/2 parsakaali
- 1,1 dl whitePRO™ valkuaista
- 3 spsk. mantelijauhoa
- 1 tsk. leivinjauhetta
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- Ripaus suolaa
Sämpylöiden täyte:
- 120 g paistettua kananrintaa
- 3 salaatinlehteä
- 1 tomaatinviipale
- ¼ sipuli viipaleina
- 50 g kurkkuviipaleita
- Kastikkeeksi voit sekoittaa ½ valkosipulin murskattuna, 1 rkl ketsuppia ja ripauksen suolaa
Tee näin:
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja kaada kiehuvaa vettä päälle.
3. Anna hautua 3 minuuttia.
4. Kaada vesi pois ja sekoita parsakaaleja, kunnes se muuttuu tasaiseksi massaksi.
5. Lisää muut raaka-aineet parsakaalimassan joukkon. Jos seos on liian jämäkkää, lisää hiukan kaurahiutaleita.
6. Muodosta sämpylä ja aseta se leivinpaperille.
7. Voitele se munanvalkuaisilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
8. Paista sämpylää n. 25 minuuttia 180 ° C: ssa
Vinkki!
Voit täyttää parsaburgerin monilla eri täytteillä, esim. perinteisillä naudanlihapihveillä.
Ravintoarvo per 100 g | Per annos |
429 kJ/102 kcal 9 g proteiinia 5 g rasvaa 5 g hiilihydraattia 0,3 g suolaa | 71 g proteiinia 846 kcal |